Thursday, November 22, 2007

CICLO CERDANYA III


Meranges, refugi de Malniu, Puigpedrós
Amb 2.914 m d’alçària, el Puigpedrós és la tercera muntanya més elevada de la Cerdanya. Bastant freqüentada perquè presenta uns caients meridionals dilatats i de fàcil accés, resulta un excel.lent mirador. En dies clars podem veure, des del cim, els Pirineus des de la Maladeta al Canigó i pràcticament tota la serralada Prelitoral (del Montseny al Montsant). Formidable panorama, també, de la vall de Campcardós i dels cims andorrans.
Sortida
Guils de Cerdanya (1.385 m). Població molt antiga que s’ha convertit en un destacat centre d’estiueig i també d’hivern, amb les bones pistes d’esquí nòrdic de la Fontanera, orientades al N i, per tant, amb neu gairebé assegurada al llarg de tota la temporada. Església romànica molt bonica, dedicada a sant Esteve, un dels millors temples de la Cerdanya.
Aproximació
De Guils surt una pista (indicació) que s’enfila en llaçades pel bosc i arriba a l’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera. Continuem per la pista, que travessa la pineda de pi negre dels bacs de Fontfreda i de la Comella a fi d’assolir l’extens pla de la Feixa, on hi ha el refugi forestal (10 km). Més enllà, ja en mal estat, supera un collet i davalla per unir-se a la que va de Meranges al refugi de Malniu.
Itinerari (Temp h.min)
0.00
Refugi de Malniu (2.120 m). Ens dirigim a l’esquerra i prenem el marcat camí del GR 11 ( verme-lles i blanques), que travessa un pontet i s’enfila per uns prats fins a un collet herbat, el qual dóna accés a la comella del torrent d’Envalls
0.15
Collet. Destaca a la dreta un cimal. És el roc de la Llosa. Deixem el GR 11 i ens hi dirigim. El pendent s’accentua entre prats i bosquerons de pi negre. Cerquem el collet entre aquest cim i la carena del Puigpedrós.
0.45
Collet del Roc de la Llosa. El cim és a 2 min i ofereix bona perspectiva local. A continuació ens enfilem (restes de camí) per l’ampli l del Puigpedrós, ple d’herbei i de pedruscall. Ascensió còmoda i constant. Atenyem un altre cimal rocós, evitable per l’esquerra
1.15
Pic de les Mulleres del Puigpedrós (2.738 m). Baixem a les mulleres del Puigpedrós, zona pantanosa situada a l’extrem occidental del planell de Campcardós, i ens enfilem de dret o vorejant per la dreta (accés més fàcil) pel con més elevat de la muntanya.
1.45
Puigpedrós (2.914 m). Creu, pessebre, torreta de triangulació i llibre de registres. Excel.lent panorama. És aconsellable dirigir-se a l’avantcim nord (2.888 m), on apreciarem la vall de Campcardós i la serra de la Vinyola.

PARA MÁS INFORMACIÓN

ESBONAMO

ORDEN BONARIA